Knoflík

Knoflík

Čas receptu
Doba přípravy
40 min
Doba vaření
30 min
Počet porcí
6
Ingredience
400 ml mléka
300 ml smetany
3 vejce
sůl
300 g polohrubé mouky
olej na pečení palačinek a vymazání plechu
náplň
500 g čerstvého špenátu
60 g másla
sůl
mletý pepř
50 g oleje
100 g cibule
300 g telecího mozečku
100 g strouhaného sýra
50 g másla na pokropení
.
 
Zapomeňte na šití, jehly a nitě, tuhle dobrotu stačí položit na talíř. Palačinkový „dort“ prokládaný vrstvami špenátu a telecího mozečku korunuje poleva ze strouhaného sýra, který se při zapékání v troubě krásně rozteče. A rozdělte se raději s ostatními, aby vám vydržel knoflík od kalhot! Knoflík je regionální specialitou střední Moravy


Postup

Z mléka, smetany, vajec, špetky soli a polohrubé mouky zaděláme lité těstíčko. Necháme ho chvíli odpočinout a pak z něj na oleji pečeme palačinky.

náplň
Mezi tím podusíme vypraný špenát na másle, osolíme a opepříme. Rovněž na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme posekaný mozeček a dusíme 10 minut.Palačinky klademe na olejem vymazaný plech a střídavě je mažeme špenátem a mozečkem. Poslední, vrchní palačinku posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Zapečeme v troubě.