Drůbeží játra na cibulce

Drůbeží játra na cibulce

Čas receptu
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
40 min
Počet porcí
4
Ingredience
800g kuřecích nebo krůtích jater
200g  cibule
100g sádlo nebo olej
pepř, mletý kmín, sůl

 
Tato specialita se vařila hlavně v Praze, kuřecí nebo krůtí játra s hnědým výpekem z vyrestované cibulky se podávala s čerstvou houskou jako vydatná svačina nebo s rýží jako hlavní jídlo. 


Postup

Drůbeží játra zbavíme žilek a překrojíme, osolíme, opepříme, okmínujeme a jemně posypeme hladkou moukou. Na sádle orestujeme cibulku do zlatova, přidáme játra, zprudka je opečeme a pak zmírníme plamen a játra podlijeme. Podusíme asi 15 minut, játra na řezu nesmí být syrová. Pokud je šťáva řídká, ještě zahustíme moukou a provaříme. Dochutíme solí, pepřem  a mletým kmínem. Podáváme s dušenou rýží.