Čas receptu
- Doba přípravy
- 15 min
- Doba vaření
- 40 min
Počet porcí
4
Ingredience
800g kuřecích nebo krůtích jater
200g cibule
100g sádlo nebo olej
pepř, mletý kmín, sůl
200g cibule
100g sádlo nebo olej
pepř, mletý kmín, sůl
Tato specialita se vařila hlavně v Praze, kuřecí nebo krůtí játra s hnědým výpekem z vyrestované cibulky se podávala s čerstvou houskou jako vydatná svačina nebo s rýží jako hlavní jídlo.
Postup
Drůbeží játra zbavíme žilek a překrojíme, osolíme, opepříme, okmínujeme a jemně posypeme hladkou moukou. Na sádle orestujeme cibulku do zlatova, přidáme játra, zprudka je opečeme a pak zmírníme plamen a játra podlijeme. Podusíme asi 15 minut, játra na řezu nesmí být syrová. Pokud je šťáva řídká, ještě zahustíme moukou a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Podáváme s dušenou rýží.