Čas receptu
- Doba přípravy
- 10 min
- Doba vaření
- 20 min
Počet porcí
4
Ingredience
8 rohlíků
4 vejce
200 g čerstvých hřibů
150 g hrubé mouky
0,4 l mléka
špetka prášku do pečiva
sůl
kmín
petrželová nať
4 vejce
200 g čerstvých hřibů
150 g hrubé mouky
0,4 l mléka
špetka prášku do pečiva
sůl
kmín
petrželová nať
Kynuté, bramborové, žemlové... ano, řeč je o typické české příloze knedlících. V této variantě si knedlíky ještě zjemníme čerstvými houbami. Regionální specialita z okolí Prahy.
Postup
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme oschnout. Houby nakrájíme na menší kousky a krátce povaříme v osolené vodě. Z vajec, hub, mléka, nasekané petrželky a mouky zamícháme kašovitou hmotu, osolíme a posypeme kmínem. Pak vmícháme prášek do pečiva a nakrájené rohlíky. Z hmoty tvoříme kulaté knedlíky a obalíme je v hrubé mouce. Knedlíky vaříme v osolené vodě 10 - 15 minut. Můžeme podávat k houbové, cibulové, nebo jakékoliv smetanové omáčce.