Smažený chřest

Smažený chřest

Čas receptu
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
15 min
Počet porcí
4
Ingredience
500 g chřestu
2/3 vody na uvaření
1/3 bílého vína
sůl
2 vejce
10 dkg mouky
10 dkg strouhanky
olej
 
„Pusťte chřest do své kuchyně!“ vyzýváme všechny tímto jednoduchým receptem. Chřest se na českých talířích neobjevuje příliš často, přitom jde o lahůdku, která se pyšní širokou škálou zdraví prospěšných látek. Tato úprava je regionální specialitou z jižní Moravy.


Postup

Čistý a ve slané vodě s vínem uvařený chřest důkladně scedíme. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší a přepuštěným máslem nebo listy salátu.