Čas receptu
- Doba přípravy
- 10 min
- Doba vaření
- 30 min
Počet porcí
4
Ingredience
800 g vařených oloupaných brambor
200 g hrubé mouky
2 vejce
sůl
sádlo nebo olej na smažení
kapustové ragú
500 g kapusty
100 g špeku
200 g hub
100 ml smetany
sůl
200 g hrubé mouky
2 vejce
sůl
sádlo nebo olej na smažení
kapustové ragú
500 g kapusty
100 g špeku
200 g hub
100 ml smetany
sůl
Dozlatova usmažené bramborové placičky si v tomto receptu doplníme kapustovým ragú připraveným z hub, špeku a smetany. Regionální specialita z Vysočiny
Postup
Bramborové placky
Brambory nastrouháme, spolu s ostatními ingrediencemi vypracujeme tužší těsto. Z těsta vyválíme 1 cm vysokou placku (podsypáváme moukou), ze které hrnečkem vykrajujeme kolečka a na sádle je z obou stran opékáme dozlatova.
Kapustové ragú
Kapustu opečeme na sádle společně s houbami a špekem, zalijeme smetanou a lehce povaříme, až se nám část smetany vyvaří. Podle potřeby ragú dochutíme solí.
Brambory nastrouháme, spolu s ostatními ingrediencemi vypracujeme tužší těsto. Z těsta vyválíme 1 cm vysokou placku (podsypáváme moukou), ze které hrnečkem vykrajujeme kolečka a na sádle je z obou stran opékáme dozlatova.
Kapustové ragú
Kapustu opečeme na sádle společně s houbami a špekem, zalijeme smetanou a lehce povaříme, až se nám část smetany vyvaří. Podle potřeby ragú dochutíme solí.