Čas receptu
- Doba přípravy
- 30 min
- Doba vaření
- 20 min
Počet porcí
4
Ingredience
0,5 kg brambor
0,5 dcl mléka
100 g hladké mouky
1 vejce
2 stroužky česneku
špetka soli
majoránka
pepř
2 dcl oleje na smažení nebo 200 g sádla
česnek.
0,5 dcl mléka
100 g hladké mouky
1 vejce
2 stroužky česneku
špetka soli
majoránka
pepř
2 dcl oleje na smažení nebo 200 g sádla
česnek.
Nejdůležitější rada pro přípravu bramboráků? Servírovat rovnou z pánve! Křupavou bramborovou placku si dokonale vychutnáme ještě horkou, čím déle ji necháme odpočívat, tím víc změkne a ztratí tak své nejlepší přednosti
Postup
Oloupané a omyté brambory nastrouháme najemno, necháme odstát a slijeme vodu, která se z hmoty uvolní. Přidáme mléko, mouku, vajíčka, utřený česnek, sůl, v prstech pečlivě rozemnutou majoránku a pepř. Směs pečlivě rozmícháme.
Na pánev nebo lívanečník nalijeme olej (můžeme nahradit vepřovým sádlem) a rozpálíme. Bramboráky pečeme po obou stranách do nazlátlé barvy. Necháme je okapat na ubrousku a čerstvé podáváme.
Na pánev nebo lívanečník nalijeme olej (můžeme nahradit vepřovým sádlem) a rozpálíme. Bramboráky pečeme po obou stranách do nazlátlé barvy. Necháme je okapat na ubrousku a čerstvé podáváme.