Plněná kokoska

Plněná kokoska

Čas receptu
Doba přípravy
60 min
Doba vaření
10 min
Počet porcí
15
Ingredience
Na kokosky:
300 g cukru krupice
6 bílků
200 g kokosu
2 lžíce marmelády
Na ozdobu: čokoláda, máslový kakaový krém, marmeláda
Plněná kokoska je v nabídce českých cukráren již od začátku minulého století. Vyrábí se budˇ větší, jako samostatný zákusek, nebo v podobě minidezertu na svatby nebo i jako součást vánočního cukroví.


Postup

Linecké těsto :uvedené suroviny zpracujeme v hladké těsto, ze kterého na pomoučeném vále vykrájíme hladká kolečka a v troubě upečeme.
Pak si připravíme těsto na kokosky. Cukr, našlehané bílky, kokos a marmeládu nad párou přivedeme téměř k varu, pak necháme nad párou asi 3⁄4 hodiny a vychladíme. Hladkou trubičkou stříkáme na plech vyložený pečícím papírem kokosky a necháme pomalu sušit v troubě.
Na upečená kolečka dáme máslový kakaový krém, doprostřed krému marmeládu a přitiskneme kokosku. Spodek kokosky namočíme v čokoládě.