Čas receptu
- Doba přípravy
- 60 min
- Doba vaření
- 30 min
Počet porcí
10
Ingredience
Domácí piškoty (buflery)
5 ks vejce
130 g cukr krupice
130 g hladká mouka
1 lžička kukuřičný škrob
bílkový krém
8 ks bílek
2 lžička moučkový cukr
900 g cukr krupice
500 g hořká čokoláda<
5 ks vejce
130 g cukr krupice
130 g hladká mouka
1 lžička kukuřičný škrob
bílkový krém
8 ks bílek
2 lžička moučkový cukr
900 g cukr krupice
500 g hořká čokoláda<
Proč se tento oblíbený zákusek mnoha generací jmenuje zrovna indiánek už nikdo neví. Sladký sníh z bílků se skvěle chuťově pojí s čokoládou, málokdo zdola více než dva kousky.
Postup
Nejdříve si upečte domácí piškoty, které tvoří dno indiánků. Oddělte žloutky od bílků, bílky s cukrem vyšlehejte do krémového sněhu, vařečkou zlehka přimíchejte žloutky a mouku, naplňte cukrářský sáček s hladkou hubičkou a na pečicí papír nastříkejte 10 polo klenutých terčů. Troubu zahřejte na 180°C a upečte dozlatova, asi 8 minut.
Bílky s oběma cukry zahřejte ve vodní lázni na 60°C a za stálého šlehání vyšlehejte na pevný lesklý sníh. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou hubičkou stříkejte krém na piškoty do výšky a nechte při pokojové teplotě lehce zaschnout. Pak namáčejte do rozpuštěné tmavé nebo i bílé čokolády a nechte ztuhnout.
Bílky s oběma cukry zahřejte ve vodní lázni na 60°C a za stálého šlehání vyšlehejte na pevný lesklý sníh. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou hubičkou stříkejte krém na piškoty do výšky a nechte při pokojové teplotě lehce zaschnout. Pak namáčejte do rozpuštěné tmavé nebo i bílé čokolády a nechte ztuhnout.