Kurz vaření Jak na lanýže je určeným všem profesionálům, kteří se chtějí dozvědět něco nového o této úžasné surovině.
Snaha postupně připravit českou gastronomii na příchod tuzemské produkce lanýžů. Podle hesla, že výborný lanýž nejvíce vynikne ve výborné restauraci, bude v rámci Prahy Lanýžové pořádat Národní zemědělské muzeum ve spolupráci s Asociace kuchařů a cukrářů 31.10.2024 od 17:00 do 21:00, kurz přípravy lanýže burgundského pro profesionální kuchaře. Více zde: https://www.nzm.cz/aktualne-v-muzeu/zazitky-a-sluzby/kurzy-vareni-nzm-praha/jak-na-lanyze-profesionalove
Ondřej Koráb, který bude lektorem kurzu, je šéfkuchařem Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, členem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR a úřadujícím Kuchařem roku. Ondra je šéfkuchař s bohatými zkušenostmi z tuzemska i ze světa, působil např. v pražském hotelu Mandarin Oriental, londýnské restauraci The Dinner nebo v restauraci Nota Bene v kanadském Torontu.
Co se bude připravovat:
Cena: 2 500 Kč
Přihlášky a více informací na: Jak na lanýže ǀ profesionálové - Národní zemědělské muzeum, s. p. o. (nzm.cz)
Ondřej Koráb, který bude lektorem kurzu, je šéfkuchařem Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, členem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR a úřadujícím Kuchařem roku. Ondra je šéfkuchař s bohatými zkušenostmi z tuzemska i ze světa, působil např. v pražském hotelu Mandarin Oriental, londýnské restauraci The Dinner nebo v restauraci Nota Bene v kanadském Torontu.
Co se bude připravovat:
- Bramborová kobliha / lanýže
- Míchaná vejce zkapalněným dusíkem / lanýže / máslová brioška
- Fagottini s lanýžovým tvarohem / dýňová omáčka / lískové ořechy
- Hovězí rossini / smetanový brambor / smažený kadeřábek
Cena: 2 500 Kč
Přihlášky a více informací na: Jak na lanýže ǀ profesionálové - Národní zemědělské muzeum, s. p. o. (nzm.cz)