Přebohatá pokladnice historie, městská památková rezervace, centrum lázeňství, ojedinělá ptačí oblast, jedinečná přírodní pánev s řadou rybníků… a ještě mnohem víc. To všechno je Třeboňsko, to všechno sem láká tisíce turistů ze všech koutů světa. Samo město je navíc protkáno sítí pohostinských zařízení všeho druhu.
![zdejsi13.jpg zdejsi13.jpg](/getattachment/b876f0ef-bc9c-445b-9202-6762831af071/zdejsi13.jpg)
![zdejsi8-2.jpg zdejsi8-2.jpg](/getattachment/6c9bead6-7842-4b26-9ee2-faf698c60d07/zdejsi8-2.jpg)
Na mimořádném místě v Hotelu Zlatá Hvězda se nachází Zdejší kuchyně. Nenechte se ošálit tím, že v každém zařízení je tamní kuchyně „zdejší“. Ta hotelová se tak totiž jmenuje. Designově neotřelá, využívající hluboce proklenutou prostoru, je restaurace působivým místem k posezení a jídlu. S interiérem souzní i nabídka kuchyně. V srdci největší rybníkářské oblasti země je samozřejmě vyšperkován specialitami ze sladkovodních ryb. Často se kuchař pochlubí jejich netuctovými úpravami. Mimo smažené sumčí hranolky se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem tu bývá v sezóně k vidění štičí filet na soté z pravých lišek. Samozřejmě však narazíte i na klasický výběr jídel české kuchyně a běžné jsou také osvědčené receptury z kulinářských velmocí Evropy.
![zdejsi1.jpg zdejsi1.jpg](/getattachment/d584aee0-6a49-405a-b54e-76de8b0eff2e/zdejsi1.jpg)
![zdejsi2.jpg zdejsi2.jpg](/getattachment/5d2cb0b6-f757-4749-b500-c82e6a94c7e0/zdejsi2.jpg)
Rybí kuchyně je tu však doma a výběr z její nabídky vám sdělí toto: sladkovodní ryby v čele s kaprem jsou historicky jedním z pilířů našich národních receptur a jejich pomíjení je neuvážené. Třeba taková rybí polévka na rozjezd, nebo filet z kapra s omáčkou z hub a kopru se šťouchanými brambory či pstruží filet s květákovým pyré, růžičkovou kapustou a křenovo - pažitkovou omáčkou vás o tom bez dalšího přesvědčí.
![zdejsi6.jpg zdejsi6.jpg](/getattachment/007e1c1a-85ac-4860-83ba-d0cbc7f3a776/zdejsi6.jpg)
![zdejsi7.jpg zdejsi7.jpg](/getattachment/149d7f6c-6651-47a7-9c6f-3e83d4dccf17/zdejsi7.jpg)
Ve městě dodnes zčásti obehnaném středověkými hradbami, kouzelným zámkem a malebným okolím objevíte krom jiného i místa s nevšední gastronomií. Restaurace Zdejší kuchyně hotelu Zlatá Hvězda především zúročuje zdroje z okolních rybníků a ba lístku - jako jedna z mála v zemi vůbec – nabízí Třeboňského kapra i v mimovánoční době. Vybrat si tam však můžete i osvědčené krmě z receptur slavných českých kuchařek a samozřejmě také jistoty světově proslulých krmí. Když si tedy v poklidu stinného podloubí na restaurační zahrádce počkáte na to, až hodinu po otevření restaurace začne fungovat i kuchyně, ničím, co si zvolíte z lístku, neuděláte chybu. Všechno je správně!
![zdejsi5-2.jpg zdejsi5-2.jpg](/getattachment/9ae8afb5-3752-40b0-a5e4-61e521055d69/zdejsi5-2.jpg)
![zdejsi11-1.jpg zdejsi11-1.jpg](/getattachment/02e511d4-d5b8-47f1-9457-9026627b04d5/zdejsi11-1.jpg)
Zdejší kuchyně
Masarykovo náměstí 107, Třeboň 379 01
tel.: +420 384 757 111, e-mail: mailbox@zlatahvezda.cz
https://www.zlatahvezda.cz
otevřeno: Po – Ne 10:00 – 22:00