Wellness Hotel Ostrov u Tisé

Wellness Hotel Ostrov u Tisé

Nevšedním přírodním kouzlem oplývá oblast na severu Čech těsně přimknutá k hranici se Saskem, Tisá a okolí. Úžas budí snad až stovky pískovcových věží skalního města v oblasti Labské pískovce. Není proto divu, že se sem vracejí roztomilé hotýlky s poetikou první republiky, navíc nevšední kuchyní. Jedním takovým je Wellness Hotel Ostrov u Tisé. Z letní terasy tu od svého kachního stehna se zelím a knedlíkem můžete sledovat třeba pohupování desítek pohádkových květů leknínů na vlnách jezírka.


Toto malebné místo v chráněné krajinné oblasti Labské pískovce patří k nejkouzelnějším u nás. Až bizarní  kulisy pískovcových útvarů dokazují jakým architektem umí být příroda. Obec strážená rozložitou stolovou horou Děčínský Sněžník prožívá renezanci turistického ruchu. Také díky Hotelu Ostrov. Elegantní budova nabízí noblesu předválečné stavby. Zajišťuje ale i nejvyšší komfort pohostinských služeb. Také díky zajímavé kuchyni, kde se chystají jídla podle receptur prověřených generacemi českých kuchařek. 

                          

                            

Jako celý hotel působí elegantně i restaurace. Není veliká, ale pyšní se efektním barem i širokými okny, jimiž vniká do sálu poklid venkovní konejšivé atmosféry. Ještě, než se zahloubáte do menu, přitáhnou vaše pohledy talíře u okolních stolů. Efektní prezentace pokrmů působí, že netrpělivě poposedáte a maně se snažíte upoutat na sebe obsluhu. Mimochodem báječnou, tím spíš, že číšníci mají v péči i rozlehlou letní terasu. Buďte si však jisti, že vás nenechají dlouho čekat. 

                          

                          

Patrně v žádné z restaurací certifikovaných značkou Czech Specials nechybí kulajda. Tuto „zlatou bulu sicilskou“ české gastronomie podávají i zde. Její provedení je v rámci možností hodně zdobné. Díky známé vůni a la maminčina kuchyně ji ochutnáte dříve, než se s první lžící vrátíte do domova svého dětství. Má všechno co mít má, navíc ve finále je závěr sousta na grán přesně vybalancovaný. 
Trochu jinak se předvede segedín. Jakoby kuchař byl podvědomě ovlivněn sousedním Saskem. Jídlo je barvité, v provedení lehké bez oné naší vzývané hutnosti. Na „dětské“ selečí maso prosté tuku bychom si museli zvykat, špenátový knedlík a adstringentní zelí utlumí přítomné škvarky. Ty krásně křupnou a zavoní, ale více nezmohou. Díky gulášové spíš šťávě než omáčce se znovu ozve vzpomínka na časy, kdy jsme v Drážďanech i jinde zkoušeli třeba smažený řízek s rajskou… Na lístku jsou i jiné speciality, které budí chutě, třeba takový králík s lehkým bramborovým salátem nebo treska.
V hotelu Ostrov se vám vedle všeho ostatního dostane i výjimečné lekce z gastronomie. 

Hotel Ostrov, Ostrov u Tisé, Tisá 12, 403 36
tel.: +420 475 222 428, recepce@hotelostrov.com, https://www.hotelostrov.com
otevřeno: Po – Ne 11.00 - 22.00


Zdroje fotografií: stránky příslušné restaurace a autor

Autor: Milan Ballík