Učíme se vařit regionální kuchyni

Učíme se vařit regionální kuchyni

Jak se moderně uvaří a zajímavě prezentují hostům tradiční regionální jídla, jako je například jemná selská bramboračka, dlouze pečený bůček s ovocem a černým jeřábem pod krásným názvem „Slezské království nebeské“ nebo třeba hovězí jazyk s perníkovou omáčkou s bramborovými zelníky?


To se dozvěděli účastníci praktického odborného semináře „Tradiční regionální kuchyně ve 21. století - Severní Morava a Slezsko“, který proběhl pod záštitou projektu Czech Specials. V nových prostorách gastronomické učebny SŠ gastronomie a farmářství Jeseník společně vše uvařili a ochutnali kuchaři z certifikovaných i necertifikovaných restaurací a odborné učitelky praktické výchovy, pod vedením zkušeného lektora Pavla Bortníka. Při vaření používali maso, máslo, mléko a ovocné výrobky od místních farem a výrobců. Zajímavé talíře pro moderní servis poskytla pro tento seminář firma Premium Gastro. V příštím roce budou následovat kuchařské semináře mapující regionální speciality v dalších krajích. Receptury z tohoto semináře můžete nalézt již teď na www.czechspecials.cz/recepty.
 
2-seminar-jesenik.jpg     3-seminar-jesenik.jpeg

www.czechspecials.cz/recepty/polevky/selska-bramboracka
www.czechspecials.cz/recepty/hlavni-jidla/veprove-maso/slezske-kralovstvi-nebeske
www.czechspecials.cz/recepty/hlavni-jidla/hovezi-maso/uzeny-jazyk-s-pernikovou-omackou
 
4-seminar-jesenik.jpg


Autor: CzechSpecials