U Pinkasů slavili už 181. narozeniny

U Pinkasů slavili už 181. narozeniny

Restaurace U Pinkasů oslavila 9. dubna již 181. výročí od svého založení. Na oslavu si pozvala nejen své známé štamgasty, ale i obchodní partnery. Součástí oslavy bylo otevření nového výčepu požehnaného františkány.


Co dělá pivo U Pinkasů výjimečným?
Za prvé, špičková péče: od skladování a sanitace přes péči o výčepní zařízení až po samotné čepování a servírování.
Za druhé: dlouhá tradice legendárních výčepních. „Že je kvalita piva v rukou lidí, na tom si U Pinkasů vždy zakládali. Za výčepy se v minulosti, ale i současnosti vystřídaly celé generace legendárních výčepních, – říká Karel Doubek, šéf společnosti Adria-Neptun, s.r.o. Jako příklad můžeme uvést např. výčepního p. Podhorského, který běžně vynesl 15 půllitrů s načepovaným pivem ze sklepa do prvního patra s úsměvem na tváři. To stejné dokáže současný výčepní Legenda Tomáš Babica, kterého si oblíbili naprosto všichni štamgasti.
Za třetí: jedinečné prostředí. Kromě toho, že restaurace U Pinkasů hostila řadu známých osobností, stala se také středem českého vlastenectví již v druhé polovině 19. století, kde se scházeli politici a významné osobnosti naší historie.
Neskutečné prostředí zahrádky U Pinkasů přímo u paty Chrámu Panny Marie Sněžné s vyhlášenou "gotickou klimatizací" už okouzlilo mnoho našich i zahraničních hostů.“ – říká František Novotný, ředitel Restaurace U Pinkasů a dodává: „Pinkasovi mají zvuk doma i ve světě. Naši hosté obvykle říkají, že když na plzeň, tak k Pinkasům“. Bez vyrovnané nejvyšší kvality by ale brzy zanevřeli právě i ti domácí.

                          


                     

A co je nejdůležitější, pivo U Pinkasů prošlo požehnáním faráře řádu františkánů. Do úst se Vám tak dostává úžasný lektvar, který nejenom skvěle chutná, ale přináší pohodu a klid v duši. Jak popisuje svůj zážitek s pivem U Pinkasů jeden z hostů Tomáš Jerge: „ Já nevím, co s tím pivem tam dělají, ale je to prostě lahůdka“.
Součástí oslavy 181. výročí založení Restaurace U Pinkasů bylo také otevření nového výčepu. Výčepní Legenda Tomáš Babica předal pomyslné žezlo nové generaci v podobě výčepního Jakuba Stacha, jenž pokračuje ve stopách slavné Legendy. Nový výčep v Gotické zahradě byl řádně požehnán farářem Filipem z řádu františkánů, se kterým od počátku založení restaurace udržuje vřelé vztahy. Symbolem obnovy a nových začátků byla slavnostní výměna kličky od starého výčepu v Gotické zahradě za tu novou ředitelem restaurace Františkem Novotným. Oslava 181. výročí tak představuje kontinuitu pěstování legendárních výčepních v Restauraci U Pinkasů a pokračování tradice nejlepší kvality piva Pilsner Urquell v první pražské plzeňské restauraci.


 

Autor: Restaurace U Pinkasů