Tři století na scéně aneb pohlednice z Grandhotelu Pupp

Tři století na scéně aneb pohlednice z Grandhotelu Pupp

Není snad nikoho, kdo by neznal jméno legendy mezi hotely v Česku. Je však dost těch, kteří jej dosud nenavštívili. Teď je nejvyšší čas to napravit.


pupp-polevka.jpg     pupp-stehno.jpg

Přestože oslavy třístého dvacátého jubilea existence hotelu nebylo možné oslavit, nezůstalo docela bez připomenutí. Že Pupp je úžasným fenoménem a podle toho je nutné k němu přistupovat, to věděl šéfkuchař Ondřej Koráb od počátku. Proto se svým týmem postavil tříchodové menu, které odráží jak historii, tak regionální jedinečnost kuchyně Karlovarska. Do počtu chodů nijak rozsáhlé, provedením a vazbou na někdejší slávu však oslovující. A co se chuti týká?  Původní vřídelní polévku přiblížili dnešnímu hostu, „oddietnili“ ji a připravili jako krémovou s lanýžovou sedlinou a bramborem. V rámci tradice je netradičně pojaté i kachní stehno – rozebrané, vykostěné a znovu tvarově zformované tak nabízí oku lahodící pohledový efekt. V chuti se objevují vedle koriandrového a  kafrového semínka, glazé z dvou druhů ovocných šťav i omáčka z kachních kostí, a na vršku jako korunka plátek fenyklu. Ještě červené zelí a – jak jinak – karlovarský knedlík. Celá ta zdánlivě nezvládnutelná skrumáž sebevědomých výrazů je optimálně shromážděna a jako celek vystupuje coby vydařená koncentrace tradičních chutí kuchyně české kotliny.  Na závěr pak čeká Pupp dort - s meruňkovým kaviárem, šlehačkou a „popelem“ z kokosu je znamenitý. Zakladatel byl přece cukrář! Úhelný dezert hotelu je podáván ve čtyřech tvarových variantách, odpovídajících charakteru té které restaurace. 
 
pupp-dort.jpg

Spolu s ohromujícími prostory sálů i neokázalou profesionalitou servisu promítá menu v každé z oslňujících restaurací hotelu nádech poetické atmosféry Puppu minulých let. 
 
cafe-pupp-1.jpg     pupp-grandrestaurant-1.jpg

Nastavit systémy a určit koncepci, to jeden z dalších úkolů managementu. Tak, aby gastronomický koncept všech restaurací Grandhotelu Pupp i nadále stál „… na třech základních pilířích: čerstvých a poctivých surovinách, prověřených lokálních dodavatelích a tradičních receptech české kuchyně v tom nejlepším provedení.“
 
pupp-vecer1.jpg

Velkolepá stavba, ani excelentní služby Grandhotelu Pupp v Karlových Varech neztratily nic ze své noblesy ani po tři sta dvaceti letech. Aby to mu bylo i nadále, k tomu notně přispívá kuchyně. S akcentem na tradiční jídla v elegatně pojatých recepturách chuťově optimálně sladěných. Němý úžas budící interiéry restaurací a jim odpovídající obsluha jsou pozváním, které nelze oslyšet. Prubířským kamenem byl Mezinárodní filmový festival. Od jeho VIP hostů sklidil hotel jen chválu.  

Grandhotel Pupp
Mírové náměstí 2,  Karlovy Vary 360 01 
tel.: +420 353 109 631, tel.: +420 353 109 631, e-mail: rezervace@pupp.cz
​​​​​​​https://www.pupp.cz
Otevřeno: Malá dvorana Po – Ne  11.30 - 23.30
Grandrestaurant Po – Ne  18.00 - 23.00
Café Pupp Po – Ne 11.00 - 19.00


Autor: Milan Ballík