Symposium Culinary Prague 2024

Symposium Culinary Prague 2024

Desátý ročník ojedinělé akce, která přináší všem nadšeným a angažovaným kuchařům, cukrářům, číšníkům, mistrům odborného výcviku, majitelům hotelů, restaurací a všem kdo pracuje v gastronomii velkou dávku inspirace a energie pro další rozvoj.


Od roku 2014 se setkáváme s těmi největšími hvězdami našeho krásného oboru. Během 9 ročníků jich na podiu ať Slovanského domu nebo divadla Hybernie bylo více jak 60 a dohromady byli držitelé  94 hvězd Michelin. Tento desátý ročník má podtitulek „last dance“, bude totiž poslední svého druhu. Ukončíme vše krásným kulatým desátým ročníkem a překonáme bájnou hranicI 100 michelinských hvězd. 

Termín: 14.10.2024

Nenechte si ujít den plný emocí a také setkání s kolegy, setkání se zajímavými partnery a s legendami světové gastronomie. Objednejte si krásnou zlatou vstupenku a pojďte si užít svátek gastronomie.
GASTRONOMIE NENÍ PRÁCE, GASTRONOMIE JE POSLÁNÍ A ŽIVOTNÍ STYL
Tento rok nabízíme odborným školám speciální nabídku. Napište prosím na: symposiumprague@email.cz.

CZECH SPECIALS JE HRDÝM PARTNEREM SYMPOSIA!


Vstupenky můžete objednávat na: Kup vstupenku | www.culinarysymposium.cz

Hosté symposia:



Jordi Roca
…nejmladší z bratrů Roca, cukrář a vizionář, jeho dezerty nejsou jen zážitkem chuti, ale všech smyslů, on je ten nejkreativnější v restauraci El Celler de Can Roca. JORDI ROCA se postupně stal legendou světové gastronomie. Vyrůstal v malé restauraci svých rodičů a dá se tedy říct, že jiné povolání než gastronomické nepřicházelo v úvahu. Je neuvěřitelné, že se podařilo po několika letech kdy byl na Symposiu Joan, získat pro  Prahu i Jordiho. Je totiž nejen skvělým cukrářem a kreativcem, ale zároveň i velkým „bavičem“, jeho instagramový účet na kterém velmi vtipně představuje svoje recepty má více jak 700 tisíc sledujících…

Peter Knogl
…kuchař roku ve Švýcarsku 2011 a 2015, nejlepší hotelová restaurace Evropy v roce 2015, tři michelinské hvězdy a mnohem víc má za svůj život ve svém životopise, tento špičkový kuchař PETER KNOGL. Narodil se v Bavorsku,ale od roku 2007 působí ve švýcarské Basileji. Sám o svém stylu a o své práci říká: „Moje největší radost: vybírat vysoce kvalitní produkty a následně je připravovat. Moje největší potěšení: dopřát svým hostům kuchyni plnou tvarů a barev, plnou chutí a slunce. Moje největší spokojenost: rozdávat pohodu mým vařením.“…

Javier Torres
…špičkový umělec v kuchyni  JAVIER TORRES otevřel společně se svým dvojčetem Sergiem dokonalou  restauraci Cocina Hermanos Torres v roce 2018, po mnoha zkušenostech obou bratrů ve špičkových restauracích například u Alaina Ducasse. Své zkušenosti zúročili ve svém vlastním projektu tak, že již po pár letech obdrželi tři michelinské hvězdy. Zážitek z jejich umění je nejen pro chuťové buňky, ale i pro ostatní smysly, design restaurace je doslova famózní a všemu vévodí dominantní středový kuchařský blok. Bratři jsou také vynálezci známého GASTROVAC-tedy speciálního hrnce na vakuové vaření…

Emmanuel Pilon
…pracovat pro legendu světové gastronomie je velká čest, být šéfkuchařem restaurace takové legendy je sen. Takový sen si splnil i Emmanuel Pilon, který v Monaku vede restauraci Le Louis XV, kterou vlastní Alain Ducasse. Tento podnik snoubí okázalou Francouzskou gastronomii s moderním přístupem. Emmanuel vede restauraci necelé dva roky, ale díky předchozím zkušenostem pokračuje ve špičkové kvalitě kterou v roce 1987 Ducasse začal. Jedno z nejslavnějších zeleninových menu bylo nabízeno právě v této restauraci…

Brian Mark Hansen
…vyhrát soutěž Bocuse d´Or je jeden z největších úspěchů, který může kuchař dokázat ve svém gastronomickém životě. Je to meta na kterou dosáhlo zatím pouze 19 chefů z celého světa. Brian Mark Hansen z dánské restaurace Sollerod Kro to dokázal v roce 2023 a řečeno sporovní terminologií je tedy „úřadující šampion“ a aby toho nebylo málo je také držitelem Michelinské hvězdy. Jak se připravit na slavnou soutěž, co je potřeba obětovat a co je potřeba znát? To vše se dozvíme na podiu Symposia…

Sven Erik Renaa
…čerstvý držitel tří michelinských hvězd SVEN ERIK RENAA z Norska byl dlouholetý trenér Norského národního gastronomického týmu, také byl šéfkuchařem vítěze Bocuse d´Or Terje Ness. Je teprve druhým Norským kuchařem který získal tři michelinské hvězdy a to v restauraci která nese jeho jméno Re-naa.
Restauraci vede společně se svojí manželkou Torill. Za zmínku také stojí, že se stal třikrát nejlepším kuchařem Norska a také, že soutěžil na kuchařské olympiádě…



Speciální host - Michael Mascha

Michael Mascha, velmi významná osoba ve světě prémiových balených vod, v roce
2002 založil jako první na světě platformu FineWaters, která se věnuje nejen
propagaci, ale především ocenění kvalitních balených vod napříč všemi kontinenty.
Jeho heslo “voda není jen voda”, že voda není jen základ života a zdraví, ale že je to
velmi důležitý a přitom tak opomíjený prvek vysoké gastronomie, kde sehrává velmi
důležitou úlohu a to nejen ve své chuti, mineralitě, ale také designu. Že voda má svůj
terroir,, specifické vlastnosti dané jejím geografickým původem stejně jako víno.
Je autorem uznávané knihy Fine Waters, ‘A Connoisseurs Guide to the World’s Most
Distinctive Bottled Waters’, kterou například London Times označil za “bibli vody”.
V roce 2008 založil Fine Water Society, která 1x ročně pořádá Taste & Design
Awards, které se účastní fine water z celého světa a ve svých kategoriích a designu
získávají ohodnocení. Jeho Fine Water Academy školí vodní sommeliéry napříč
všemi kontinenty.
Michael Mascha se za svoji kariéru stal klíčovou postavou v oblasti vnímání vody a
pozvedl ji na úroveň gurmánského produktu a nepostradatelného společníka ve
vysoké gastronomii.