Symposium Culinary Prague 2023

Symposium Culinary Prague 2023

Již po deváté se angažovaní kuchaři, cukráři, profesionálové i amatéři sejdou a budou si užívat energii a emoce od nejlepších kuchařů světa.


Je jedno, jestli jste velký šéfkuchař velkého hotelu nebo malý kuchař malé restaurace, jestli jste odborný mistr, nebo nadšenec, který obchází kurzy vaření a nakupuje kuchařské knihy. Pro kohokoliv, kdo bere gastronomii jako životní styl. Pro každého, komu není jedno, co má na talíři. Nechte se inspirovat, nechte se ovlivnit, nechte se unášet filozofií a příběhy lidí, kteří se dostali až ke hvězdám. Jedni z nejlepších kuchařů a cukrářů Vám na pódiu ukáží své umění, každý na ukázku uvaří několik chodů dle nejmodernějších postupů. V některých případech i dosti extravagantních a těžko uvěřitelných postupů. Máte šanci být blízko lidí, kteří tvoří obraz gastronomie, kteří udávají tempo a svojí prací inspirují. Právě tento den Vám ukáží skvělé recepty a poví Vám svůj příběh. 

A na koho se letos můžete těšit: 

JULIA KOMP - po dlouhé době žena na symposiu. Špičková německá kuchařka, která se v roce 2016 stala historicky nejmladší držitelkou michelinské hvězdy v Německu. V roce 2020 nejlepší kuchařkou Německa a v roce 2011 nejlepší mladý talent centrální Evropy jako vůbec první žena v historii tohoto ocenění. Vydala již několik skvělých kuchařek. Její inspirací je, jak sama říká, cestování. Nyní je majitelkou restaurace SAHILA pro kterou v tomto roce získala také michelinskou hvězdu. 

VIKI GEUNES - belgický kuchař VIKI GEUNES*** je zaměřený zejména na ryby, v restauraci ZILTE je připravuje v nejvyšším patře moderní designové budovy v centru Antverp. První ocenění michelinskou hvězdou dostal v roce 2004 následně v roce 2008 získal druhou hvězdu a nyní má hvězdy tři. To není špatné, když uvážíme, že původně vystudoval průmyslové vědy. 

GUIDO BRAEKEN - tento mladý kuchař z Holandska dokazuje, že je možné po otevření restaurace obdržet hned dvě michelinské hvězdy a vlastně tu jednu přeskočit. GUIDO BRAEKEN, z restaurace JULEMONT, vytváří své pokrmy dle klasické francouzské gastronomie, ale s moderním a rafinovaným stylem. Restaurace se nachází na krásném zámku Vittem založeném ve dvanáctém století. 

ISTVÁN PESTI - Maďarsko bylo vždy gastronomicky na velmi vysoké úrovni. Dokazuje to i další z osobností letošního symposia. Pan ISTVÁN PESTI z restaurace PLATAN GOURMET. 
Využívá lokálních surovin a tradiční maďarské gastronomie, ale zároveň i moderní postupy. Restaurace obdržela michelinské hvězdy jako první mimo Budapešť. Pro Istvána je to však již druhá restaurace, pro kterou hvězdy získal. Tou první byla restaurace Tanti. Všeobecně je István považován za nejlepšího kuchaře Maďarska. 

HANS NEUNER - říkají mu král oceánu. Rakouský šéfkuchař v Portugalsku je králem minimálně ve své restauraci OCEAN. V roce 2007 přišel do Portugalska pro novou inspiraci, následně v roce 2009 získal svojí první hvězdičku michelin a v roce 2011 druhou. HANS NEUNER je však všemi možnými odborníky v gastronomii považován za příštího nositele hvězd tří. Jeho menu je provázáno jeho rodnou kuchyní a kuchyní portugalskou, což dohromady vytváří neskutečný zážitek 

OLLIE SCHUILING - Než otevřel svojí vlastní restauraci, pracoval OLLIE SCHUILING s hvězdami jako Thomas Buhner nebo Andreas Caminada, a nejenom to! Byl na podiu úplně prvního symposia právě s Thomasem. Holandská restaurace KASTEEL HEEMSTEDE pod jeho vedením je skloubení všeho, čím si prošel, tedy německá preciznost a určitá švýcarská rozevlátost. Michelinský průvodce o něm informuje jako o kreativním zapáleném kuchaři, který má před sebou velkou budoucnost… 

Oběd na Symposiu uvaří skvělý Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR.



Projekt Czech Specials je opět hrdým partnerem Symposia. 

Vstupenky a více informací na: www.culinarysymposium.cz