Jakkoliv starý Žižkov a s ním jeho restaurace mizí, není to konec téhle charizmatické čtvrti. Do jejího nového vzhledu zapadají podniky nové, jako je Sou100. V oslovujícím interiéru budoucnosti se daří zachovat rodinné stříbro české kuchyně, ale nejen to. Díky vnímavé obsluze i specifické náladě pražského Žižkova se zde usadila i nenapodobitelná atmosféra, která vždy byla doménou téhle čtvrti. Pokud budou růst podobné restaurace jako je Sou100 se znamenitou kuchyní i stejně znamenitou náladou, zůstane tu i nadále.
Staré žižkovské hospody se zažloutlými nepranými záclonkami, skomírající žárovkou pod u stropu a balíčky syrečků pod poklopem vedle výčepu pomalu vzaly za své. Rodí se restaurace nové, restaurace Žižkova třetího milénia.
Sou100 je jedna, která tento stav potvrzuje. Zvláštní název v mantinelech módních logotypů, nevšedně přes roh lomený interiér a odvážný design. Vlastně tu zmizel model otevřeného prostoru, jeho členění zlatavými skleněnými stěnami vytvořilo řadu menších „hospod v hospodě“ prozářených přízračným svitem. Je to možná proti duchu někdejších žižkovských „dupáren“, ovšem Sou100 tak jen potvrzuje trendy doby.
S dobou jde i tamní kuchyně. Ve tři roky existující hospodě od počátku nabízejí renezanci české tradice. Takže se tu potkáte s ikonickými recepturami, Nesmrtelná kulajda, nevšední guláš a mimořádná svíčková jsou stále pilíři nabídky. Vedle nich jsou však k mání i spousty masa, především burgery a grilovačky.
Narazíte také na inovované novinky tradičních receptur. Kachní prso s vlažným salátem z černé čočky, na másle smažený šest týdnů zrající sýr obalovaný v naší strouhance s domácí tatarskou omáčkou, dokonce narazíte i na šoulet. Na něm by nebylo nic až tolik divného, kdyby nebyl odvážně počeštěn. A sice lisovaným vepřovým bokem místo husího sádla a stehna, jak velí originál. Nám coby superkonzumentům vepřového to chutná jen což!
Ke starým obyčejům se hlásí i projev personálu. A sice i při největším nářezu prohodit se štamgastem pár slov, vyptat se na novinky. Tak, jak to bývalo, když o svých hostech věděla obsluha vše. Ale zpět k lístku. Ony ani ty dávné dobroty k pivu tak docela nezmizely. Třeba tvarůžky tu mají i dnes. Ale sofistikovaně ustrojené v podobě syrečkového tataráku s topinkami z kváskového chleba. Sousto dráždivého sýra a jeho souhra s lákající chutí báječných křupavých krajíčků, to vše zapité lokem bezchybně ošetřeného piva je úžasné. Nevěříte? Stačí málo, zajít do Štítného ulice a v lokálu Sou100 poznat vše na vlastní kůži.
Štítného 11/625, Praha 3 130 00
tel.: 723 105 660, e-mail: info@sou100zizkov.cz
www.sou100zizkov.cz
Sou100 je jedna, která tento stav potvrzuje. Zvláštní název v mantinelech módních logotypů, nevšedně přes roh lomený interiér a odvážný design. Vlastně tu zmizel model otevřeného prostoru, jeho členění zlatavými skleněnými stěnami vytvořilo řadu menších „hospod v hospodě“ prozářených přízračným svitem. Je to možná proti duchu někdejších žižkovských „dupáren“, ovšem Sou100 tak jen potvrzuje trendy doby.
S dobou jde i tamní kuchyně. Ve tři roky existující hospodě od počátku nabízejí renezanci české tradice. Takže se tu potkáte s ikonickými recepturami, Nesmrtelná kulajda, nevšední guláš a mimořádná svíčková jsou stále pilíři nabídky. Vedle nich jsou však k mání i spousty masa, především burgery a grilovačky.
Narazíte také na inovované novinky tradičních receptur. Kachní prso s vlažným salátem z černé čočky, na másle smažený šest týdnů zrající sýr obalovaný v naší strouhance s domácí tatarskou omáčkou, dokonce narazíte i na šoulet. Na něm by nebylo nic až tolik divného, kdyby nebyl odvážně počeštěn. A sice lisovaným vepřovým bokem místo husího sádla a stehna, jak velí originál. Nám coby superkonzumentům vepřového to chutná jen což!
Ke starým obyčejům se hlásí i projev personálu. A sice i při největším nářezu prohodit se štamgastem pár slov, vyptat se na novinky. Tak, jak to bývalo, když o svých hostech věděla obsluha vše. Ale zpět k lístku. Ony ani ty dávné dobroty k pivu tak docela nezmizely. Třeba tvarůžky tu mají i dnes. Ale sofistikovaně ustrojené v podobě syrečkového tataráku s topinkami z kváskového chleba. Sousto dráždivého sýra a jeho souhra s lákající chutí báječných křupavých krajíčků, to vše zapité lokem bezchybně ošetřeného piva je úžasné. Nevěříte? Stačí málo, zajít do Štítného ulice a v lokálu Sou100 poznat vše na vlastní kůži.
Štítného 11/625, Praha 3 130 00
tel.: 723 105 660, e-mail: info@sou100zizkov.cz
www.sou100zizkov.cz