V Průhonicích, oblíbeném výletním místě Pražanů, stojí Restaurace Tarouca rozhodně za povšimnutí. Už proto, že v rámci široké nabídky uchovává stále segment české tradiční kuchyně v tom nejlepším smyslu slova. Osvědčené receptury zachovávají jejich původní projev, ovšem chutě jsou intenzivnější jasně definovatelné, umně propojené. Díky tomu můžete poznat, jaké byly základy úspěchů naší kuchyně při prestižních mezinárodních vystoupeních.
Pro snadnou dostupnost a celkově přívětivou atmosféru vyrostla v Průhonicích spousta pohostinských zařízení všeho druhu. Je jich tolik, že se skrze ně na některé starší méně nápadné zapomíná. Restaurace Tarouca v tamním Parkhotelu je toho příkladem. Je však nutné říci, že rozhodně nezaslouženě. V neprovokující prostoře rozdělené sloupovím panuje vlídná nálada s trochou starosvětské jakoby až melancholie. To je však jen zdání. Jakmile začne perzonál rozdělovat objednávky příslušným hostům, prostor ožije.
Je k tomu také důvod. Jakkoliv kuchyně i mezinárodní výběr, její silnou stránkou je česká část lístku. Navíc jsou krmě zpracované tradičními postupy podle dobových receptur. To ovšem neznamená zastaralými. Díky vyšším kvalitám českých produktů spolu s novými možnostmi současných technologií dostávají klasiky naší kuchyně nový rozměr. Nejsou jiné, chuťový efekt zůstává co do výsledku stejný. Ale díky zmíněným aktualizacím mají exponovanější jasně poznatelný důraz a čistotu.
Hostu se tak dostává prožitku, který je na maximum umocněný právě v tónech původního projevu té které krmě. Jistotami jsou vedle nesestřelitelné svíčkové předkrmový tatarák, vede toho pak další mizející receptury. Možná překvapivě tu mají kdysi velepopulární ve vlastním nálevu nakládané buřty s cibulí. Ty bývaly často první volbou v pivnicích při posezení u piva. Z hlavních chodů je hitem pečený candát na kmíně a hojně rozšířené, zde vždy však zvláště povedené bramborové knedlíky plněné uzeným masem, s kysaným zelím a smaženou cibulkou. Přestože jde o hromsky velkou porci, po posledním soustu budete mít cukání dát si nášup. Nevynechal bych ani hovězí filet Djulbastia. Ten možná není až tak původní, ale od časů, kdy býval ozdobou lístků snad všech vináren a restaurací vyšší třídy jsme ho tehdy přijali za vlastní.
Restaurace Tarouca - Parkhotel
Uhříněveská 12, Průhonice, Praha-Západ 252 43
tel.: +420 267 750 763-5, e-mail: info@parkhotel-pruhonice.cz
www.restaurace-tarouca.cz
otevřeno: Po – So 7.00 – 22.00, Ne 7.00 – 10.00
/otevírací doba se v průběhu sezóny mění, je nutná rezervace/
Je k tomu také důvod. Jakkoliv kuchyně i mezinárodní výběr, její silnou stránkou je česká část lístku. Navíc jsou krmě zpracované tradičními postupy podle dobových receptur. To ovšem neznamená zastaralými. Díky vyšším kvalitám českých produktů spolu s novými možnostmi současných technologií dostávají klasiky naší kuchyně nový rozměr. Nejsou jiné, chuťový efekt zůstává co do výsledku stejný. Ale díky zmíněným aktualizacím mají exponovanější jasně poznatelný důraz a čistotu.
Hostu se tak dostává prožitku, který je na maximum umocněný právě v tónech původního projevu té které krmě. Jistotami jsou vedle nesestřelitelné svíčkové předkrmový tatarák, vede toho pak další mizející receptury. Možná překvapivě tu mají kdysi velepopulární ve vlastním nálevu nakládané buřty s cibulí. Ty bývaly často první volbou v pivnicích při posezení u piva. Z hlavních chodů je hitem pečený candát na kmíně a hojně rozšířené, zde vždy však zvláště povedené bramborové knedlíky plněné uzeným masem, s kysaným zelím a smaženou cibulkou. Přestože jde o hromsky velkou porci, po posledním soustu budete mít cukání dát si nášup. Nevynechal bych ani hovězí filet Djulbastia. Ten možná není až tak původní, ale od časů, kdy býval ozdobou lístků snad všech vináren a restaurací vyšší třídy jsme ho tehdy přijali za vlastní.
Restaurace Tarouca - Parkhotel
Uhříněveská 12, Průhonice, Praha-Západ 252 43
tel.: +420 267 750 763-5, e-mail: info@parkhotel-pruhonice.cz
www.restaurace-tarouca.cz
otevřeno: Po – So 7.00 – 22.00, Ne 7.00 – 10.00
/otevírací doba se v průběhu sezóny mění, je nutná rezervace/