Restaurace Becherplatz

Restaurace Becherplatz

Interiér Domu Becherovky nabízí mnohá vyžití, třeba Muzeum historie onoho světoznámého likéru. Ovšem nejen to. Ve sklepeních na vás čeká Restaurace Karel IV. V působivé atmosféře prostor a nevšedně složeném menu – sekce Tradice a Umění – naleznete jistě to, abyste po posilnění nabrali sil třeba k procházce po Kolonádě k Vřídlu. Nebo filmu z festivalové přehlídky. Potom se můžete do Becherplatzu vrátit a „natankovat“ nových sil. Třeba skrze sklenici některého z originálních piv tamního minipivovaru.


Jakkoliv mají Karlovy Vary krom patnácti využívaných minerálních pramenů s Vřídlem v čele další řadu turisticky atraktivních cílů, je tam i jeden, o kterém se tolik nemluví. V bývalé továrně na Becherovku vznikla totiž nevšední restaurace s minipivovarem. 
V podzemí domu, kde sídlí Také Muzeum Becherovky natrefíte na lokál, který vás díky atmosféře, jídlu a několika druhům znamenitých piv přenese na chvíli do hlubokého středověku. 

                          

Pokud sestoupíte do těchto prostor, v přítmí se otevře ohled na lokál, který na vás vmžiku zapůsobí. Dřevo a kované železné prvky vtiskávají místu historizující design, nestejné úrovně podlah i oblouky klenby ho jen podtrhují. Dominantou prostoru jsou měděné pivovarské kádě. Vše tak připomíná jakousi rozsáhlou alchymistickou dílnu. 

                          

                          

Když projdete nabídku dvou sekcí menu – Tradice a Umění – objevíte krmě, které často mají kořeny hluboko v minulosti. Zvlášť v partu Tradice narazíte na taková lákadla jako je kupříkladu trhané vepřové koleno na opečeném chlebu, cibulové chutney. Kmenová česká surovina - vepřové - je vnímavě aktualizována a výsledkem je lahodné sousto z osvědčených surovin. Ovšem ustrojené v mantinelech současných trendů. Consommé z hovězí oháňky s domácími nudlemi a zeleninou zase nabízí porce, jaké by nasytily slušně vyhládlý ragbyový tým. Mocná dávka zavářky a spousta masa a zeleniny v ve vývaru silném jako spřežení pivovarských volů vás zbaví únavy z náročného programu. Možná bude někomu docela stačit s tím, že pokračovat v hodování mohou po dalším kole toulek městem. 

                          

V menu figuruji i zajímavé nabídky grilovaných mas, tomahawk steak  s omáčkou chimichuri a majonézou z růžového pepře třeba. Chytlavé jsou také položky poledních nabídek, bezesporu taková mořská štika na bylinkách, julienne zelenina, bramborové pyré.
Přidejte některé ze souboru místních piv, některá jsou zvlášť silná, také vstřícnou obsluhu a máte obrázek místa, jež stojí za zápis do seznamu míst, jež musíte ve Varech navštívit.

Restaurace s pivovarem Karel IV., T. G. Masaryka 57 , Karlovy Vary 360 01 
tel.: +420 353 599 999, e-mail: restaurant@becherplatz.cz, https://becherplatz.cz/restaurace
otevřeno: Po – Ne 11.00 - 22.00


Zdroje fotografií: stránky příslušné restaurace a autor

Autor: Milan Ballík