Restaurace Pod Zámkem v Průhonicích nabízí k návštěvě mnoho důvodů. Dostupná vzdálenost z metropole a řada lákadel z ní dělají oblíbený cíl výletů. Především jsou to však kreace Jana Pýchy vyšperkované tím nejlepším, co přinesla česká kuchyně minulosti i dneška. Česká jídla zde krom dalšího provázejí i spoustu konaných svateb. Na těch stále vede hovězí svíčková na smetaně s jemným karlovarským knedlíkem a brusinkami. Některý z ostatních velkých hitů českých receptur tam však najdete prakticky vždy.
V Průhonicích, místě těhotném desítkami restaurací patří už řadu let k nejlepším. Jakkoliv v místě přibyla řada nových ambiciózních adres zůstává Restaurace Pod Zámkem oázou vysoké kulinarie. Ve členitém prostoru pod odkrytou konstrukcí krovů - v létě navíc na útulné terase - se tam odehrávají labužnické koncerty na něž se nezapomíná.
Kuchyně totiž nabízí defilé nejvyhlášenějších receptur z české historie. Navíc v mimořádné úpravě, která ctí všechno co nabízí ta která použitá surovina. Nepostradatelná je jihočeská kulajda s houbami, která naladí vaše vnímání chutí na nejvyšší pozornost. Takže po stopově navinulém, houbami umocněném dojmu uhlazeném smetanou jste připraveni si vychutnat cokoliv dalšího. Půl tuctu šneků v lázni z bylinkového másla, nudličky z hovězí svíčkové na smržích s kerblíkovou rýží nebo kteroukoliv z opulentnějších krmí. Za všechny to může být šťavnatý hovězí guláš se strouhaným křenem a bramborákem. Překvapí i „obyčejný“ kuřecí řízek smažený v přepuštěném másle s jemnou bramborovou kaší a citrónem.
To vše především díky Janu Pýchovi, který od počátku návratu české kuchyně na scénu po roce 1989 byl u toho a pomáhal jí znovu do centra zájmu labužníků. Když v roce 2003 otevřel vlastní restauraci v Průhonicích – tehdy se jmenovala Tvrz – rázem byla cílem snad všech, kdo tam zamířili. Vedle dendrologické zahrady v době kvetoucích rododendronů se stávala samozřejmým a stále častěji pak prioritním cílem cesty do Průhonic. Nezničila ji ani rostoucí konkurence ani živelná pohroma a půlroční likvidace jejích následků. Z popela vyhořelé Tvrze povstala po požáru jako Fénix Restaurace pod Zámkem a všechno to noblesní potěšení z Tvrze se vrátilo. Krom jiného i excelentní v Čechách tolik populární zvěřinové krmě. Svoji návštěvu tak můžete vyšperkovat třeba variantami daňka, buď v podobě kýty na šípcích s glazírovanými kaštany a opékanými spätzlemi nebo panenky na hnědých hříbkách s jemnou lanýžovou kaší a žampionovým duxelles. Nezklamou však ani ryby či cokoliv. Dalšího z lístku.
Restaurace Pod Zámkem
Hlavní 87, Průhonice 252 43
tel.: +420 267 751 545 | +420 720 031 554, e-mail: restaurace@podzamkempruhonice.cz
podzamkempruhonice.cz
otevřeno: St – So 11.30 - 23.00, Ne 11.30 - 16.00
Kuchyně totiž nabízí defilé nejvyhlášenějších receptur z české historie. Navíc v mimořádné úpravě, která ctí všechno co nabízí ta která použitá surovina. Nepostradatelná je jihočeská kulajda s houbami, která naladí vaše vnímání chutí na nejvyšší pozornost. Takže po stopově navinulém, houbami umocněném dojmu uhlazeném smetanou jste připraveni si vychutnat cokoliv dalšího. Půl tuctu šneků v lázni z bylinkového másla, nudličky z hovězí svíčkové na smržích s kerblíkovou rýží nebo kteroukoliv z opulentnějších krmí. Za všechny to může být šťavnatý hovězí guláš se strouhaným křenem a bramborákem. Překvapí i „obyčejný“ kuřecí řízek smažený v přepuštěném másle s jemnou bramborovou kaší a citrónem.
To vše především díky Janu Pýchovi, který od počátku návratu české kuchyně na scénu po roce 1989 byl u toho a pomáhal jí znovu do centra zájmu labužníků. Když v roce 2003 otevřel vlastní restauraci v Průhonicích – tehdy se jmenovala Tvrz – rázem byla cílem snad všech, kdo tam zamířili. Vedle dendrologické zahrady v době kvetoucích rododendronů se stávala samozřejmým a stále častěji pak prioritním cílem cesty do Průhonic. Nezničila ji ani rostoucí konkurence ani živelná pohroma a půlroční likvidace jejích následků. Z popela vyhořelé Tvrze povstala po požáru jako Fénix Restaurace pod Zámkem a všechno to noblesní potěšení z Tvrze se vrátilo. Krom jiného i excelentní v Čechách tolik populární zvěřinové krmě. Svoji návštěvu tak můžete vyšperkovat třeba variantami daňka, buď v podobě kýty na šípcích s glazírovanými kaštany a opékanými spätzlemi nebo panenky na hnědých hříbkách s jemnou lanýžovou kaší a žampionovým duxelles. Nezklamou však ani ryby či cokoliv. Dalšího z lístku.
Restaurace Pod Zámkem
Hlavní 87, Průhonice 252 43
tel.: +420 267 751 545 | +420 720 031 554, e-mail: restaurace@podzamkempruhonice.cz
podzamkempruhonice.cz
otevřeno: St – So 11.30 - 23.00, Ne 11.30 - 16.00