Ochutnejte Česko aneb kam na české speciality?

Ochutnejte Česko aneb kam na české speciality?

Naše certifikované restaurace jsou již zase otevřené a na jejich jídelních lístcích nechybí zajímavé tradiční i moderně pojaté speciality české kuchyně.


V penzionu Staré časy můžete ochutnat valašskou specialitu, pomazánku z vyškvařených mletých škvarků, do kterých se přidá hořčice, kyselá okurka a cibulka. Namazaná na grilovaný bečvanský chléb chutná skvěle jako předkrm nebo k vychlazenému pivu. Pokud vám při procházce zatím skoro liduprázdnými Mariánskými Lázněmi vyhládne, zajděte si do Gurmet Restaurantu Villa Patriot na vynikající kachnu. Šéfkuchař Michal Huňka skloubil tradiční suroviny s moderním postupem, kdy se kachní prsa nepečou v troubě, ale připravují se na minutku na pánvi. Kachnu podává s tradičním houbovým rizotem z ječných krup, které známe pod názvem Kuba.
 
2-skvarky-penzion-stare-casy.jpg     3-kachni-prso-patriot.jpg

Máte-li rádi něco lehčího, například ryby, nesmíte minout Třeboň. V restauraci Zdejší jídlo hotelu Zlatá hvězda na vás čeká mimo jiné filet z candáta s omáčkou z červené řepy a křenu a bramborový fondant.

www.penzion-starecasy.cz
www.villa-patriot.cz
www.zlatahvezda.cz

Autor: CzechSpecials