Nejen sportovci, ale i kuchaři mají svoji olympiádu. Po čtyřech letech se bude konat již 25. ročník IKA právě letos, a to ve Stuttgartu, 14. - 19. 2. 2020 v rámci odborného veletrhu Intergastra.
O zlaté medaile bude soutěžit 32 národních týmů a 20 juniorských národních týmů, regionální týmy i jednotlivci. Do boje vysílá naše Asociace kuchařů a cukrářů České republiky nejen skvělý národní tým, ale i naše nadějné juniory. Jsme rádi, že projekt Czech Specials mohl finančně podpořit naše mladé naděje a budeme jim držet palce, aby domů přivezli nejen cenné medaile, ale i cenné zkušenosti pro svoji další profesní kariéru!
Kuchařská olympiáda má dlouhou historii, která sahá až do roku 1900. To, co začalo jako světová soutěžní výstava, se vyvinulo v nejvýznamnější mezinárodní událost. Původně se konalo měření sil kuchařů hlavně z Evropy ve Frankfurtu, v roce 1992 dostala svoje jméno Internationale Koch Ausstellunk. V roce 1996 se přesunula do Berlína, pak do Erfurtu a letos poprvé se koná ve Stuttgartu. Budou zde soutěžit kuchaři a cukráři sedmdesáti národností. Nejvíce budou sledovány soutěže národních a juniorských týmů. Co bude jejich úkolem?
Národní tým bude mít dva úkoly:
1. Restaurace národů
V restauraci národů bude každý den osm různých národních týmů vařit tříchodové menu pro 110 osob. Soutěž se koná vždy večer, menu si lze zakoupit.
2. Chef's Table
Osm různých národních týmů bude každý den vařit sedmichodové menu pro dvanáct osob. Tým mladých kuchařů do 25 let bude mít za povinnost zvládnout tyto dva úkoly:
1. Restaurace národů
Každý den bude vařit šest týmů tříchodové menu pro 60 osob. Na rozdíl od seniorských týmů budou junioři v „Restauraci národů“ vařit vždy obědy.
2. IKA Buffet
Tato soutěž se koná poprvé. Junioři budou muset připravit od finger foodů, přes teplá hlavní jídla, mimo jiné z mořských plodů a králíka, až po dezerty. Každý den připraví šest týmů vždy svůj čtyřchodový bufet pro 12 osob.
Vše bude vyhodnocovat přísná porota složená z těch nejzkušenějších kuchařů z celého světa. Posuzovat se bude nejen chuť, ale i práce se surovinami a hygiena při práci. Oba naše národní týmy se pilně na soutěž připravovaly a vedou je zkušení kapitáni, proto věříme, že se vrátí s cennými medailemi na krku!
Kuchařská olympiáda má dlouhou historii, která sahá až do roku 1900. To, co začalo jako světová soutěžní výstava, se vyvinulo v nejvýznamnější mezinárodní událost. Původně se konalo měření sil kuchařů hlavně z Evropy ve Frankfurtu, v roce 1992 dostala svoje jméno Internationale Koch Ausstellunk. V roce 1996 se přesunula do Berlína, pak do Erfurtu a letos poprvé se koná ve Stuttgartu. Budou zde soutěžit kuchaři a cukráři sedmdesáti národností. Nejvíce budou sledovány soutěže národních a juniorských týmů. Co bude jejich úkolem?
Národní tým bude mít dva úkoly:
1. Restaurace národů
V restauraci národů bude každý den osm různých národních týmů vařit tříchodové menu pro 110 osob. Soutěž se koná vždy večer, menu si lze zakoupit.
2. Chef's Table
Osm různých národních týmů bude každý den vařit sedmichodové menu pro dvanáct osob. Tým mladých kuchařů do 25 let bude mít za povinnost zvládnout tyto dva úkoly:
1. Restaurace národů
Každý den bude vařit šest týmů tříchodové menu pro 60 osob. Na rozdíl od seniorských týmů budou junioři v „Restauraci národů“ vařit vždy obědy.
2. IKA Buffet
Tato soutěž se koná poprvé. Junioři budou muset připravit od finger foodů, přes teplá hlavní jídla, mimo jiné z mořských plodů a králíka, až po dezerty. Každý den připraví šest týmů vždy svůj čtyřchodový bufet pro 12 osob.
Vše bude vyhodnocovat přísná porota složená z těch nejzkušenějších kuchařů z celého světa. Posuzovat se bude nejen chuť, ale i práce se surovinami a hygiena při práci. Oba naše národní týmy se pilně na soutěž připravovaly a vedou je zkušení kapitáni, proto věříme, že se vrátí s cennými medailemi na krku!