Kořením proti virózám?

Kořením proti virózám?

O imunitě se dnes mluví každý den. Každý se o ní zajímá, chce ji posilovat a pokud ji nemá, tak znovu získat. Málokdo ví, že nám k ní mohou dopomoci i některé známé druhy koření a bylinek, které naše pokrmy nejen dochutí, ale dokážou zlikvidovat i viry, zákeřné plísně a bakterie.


Většinu koření k nám ve středověku přivezli arabští obchodníci, tak dlouho naše kuchyně zná například pepř, skořici, badyán a koriandr, později i kurkumu. O posílení imunity se však rychle postará i hořčičné semínko, majoránka a její rodná sestra dobromysl, neboli oregano. V současné době se zkoumají i účinky kmínu, který patří k nejoblíbenějšímu koření v české tradiční kuchyni. Proto vařte a jezte česká jídla, nejen, že jsou výborná, ale ještě jimi posílíte svoji imunitu!
 
2-koreni-badyan.jpg     3-koreni-kmin-1.jpg     4-koreni-kachna-1.jpg


Autor: CzechSpecials