V tichém údolíčku u rybníka vám Hotel Luna nabídne báječné místo k poznání kouzel Vysočiny. Nadšení budící přírodní scenérie stejně poutavé v zimě v létě a k tomu přívětivou atmosférou dýchající restaurace s báječnou kuchyní. Od jídel s puncem evropských hitů po mimořádně ustrojené krajové speciality. Ač jako v každém podhůří jsou zdejší receptury původně z chudých surovin, chutnají mimořádně. Příkladem jsou tamní krmě z brambor, kterým se zde vždy zvlášť dařilo a daří i dodnes
V příjemné dojezdové vzdálenosti od metropole nedaleko od Světlé nad Sázavou leží Kouty. Vesnička ničím zvlášť nápadná, kdyby k ní nepřitahoval pozornost vyhlášený kongresový hotel Luna na kouzleném místě u nevelkého rybníka s lesem za zády. Samozřejmě i s restaurací, která se těší znamenité pověsti.
Kongresová restaurace je trochu specifické zařízení. Ne snad vybavením, ta zdejší je na hosty komplexně připravena. Velký sál s několika zákoutími, kde se můžete dílem skrýt v útulném soukromí. Je zde i bar, sice k stání, ale to mu nic nebere na šíři nabídky ani pohostinnosti. Potom komorní salonek a dvě venkovní terasy.
Problém spočívá jinde. Protože pro ty, kdo zde absolvují nějaké kolektivní eventy se vaří jednotné menu. Zpravidla s pouhými dvěma druhy hlavními chodů. Stran jídla se totiž s frekventanty „svezete“. Nedejte se ale odradit, tamní kuchyně není nadarmo vyhlášená.
Prozření nastane patrně už při polévce. Bramboračka třeba je ustrojená tak, že jí propadnete už po přivonění. Hutná, vonící houbami a umocněná zeleninou. Vlastně byste hlavní chod už nemuseli mít, tak je sytá. Ovšem krom dobrého pocitu ve vás vzbudí zvědavost - „… když je takhle dobrá polívka, jaké musí být to další, co říkáte rodinko?!“ A je rozhodnuto. Lhostejno, zda to bude i to, co zrovna není vaším hlavním tématem na talíři, objednáte si další.
Tým v kuchyni má docela jasno, jak to či ono připravit tak, aby byl spokojen každý jeden z desítek a desítek strávníků. Nepřeokořenit ani zůstat u závodkově „vodové“ plochosti, umně zkombinovat suroviny do patru lahodícího finále.
Kuřecí steak, kdy maso efektně „oddietní“ báječná omáčka a oživí svěží čerstvý bylinkový salát, zachutná i tomu, kdo má k drůbeži jistou zdrženlivost.
Vedle vstřícného personálu, kdy číšník i servírka mají se zvídavými klienty nebeskou trpělivost a pohodu v lokále koření nakažlivými úsměvy vás patrně zaujme ještě něco. Jste v bramborářském kraji, není tedy náhoda, když brambory coby příloha jsou tak znamenité, že byste je bez mrknutí zkonzumovali samotné!
Potom už jen některé z humpoleckých piv na čepu a plni dobré nálady můžete vyrazit do malebného okolí potěšit i ducha.
Konferenční hotel Luna, Kouty 87, Kouty 584 01
tel.: +420 569 738 800, e-mail: recepce@hotelluna.cz, https://hotelluna.cz
otevřeno: Po – Ne 9.00 - 22.00 (po dohodě je možná i snídaně od 8.00)
Kongresová restaurace je trochu specifické zařízení. Ne snad vybavením, ta zdejší je na hosty komplexně připravena. Velký sál s několika zákoutími, kde se můžete dílem skrýt v útulném soukromí. Je zde i bar, sice k stání, ale to mu nic nebere na šíři nabídky ani pohostinnosti. Potom komorní salonek a dvě venkovní terasy.
Problém spočívá jinde. Protože pro ty, kdo zde absolvují nějaké kolektivní eventy se vaří jednotné menu. Zpravidla s pouhými dvěma druhy hlavními chodů. Stran jídla se totiž s frekventanty „svezete“. Nedejte se ale odradit, tamní kuchyně není nadarmo vyhlášená.
Prozření nastane patrně už při polévce. Bramboračka třeba je ustrojená tak, že jí propadnete už po přivonění. Hutná, vonící houbami a umocněná zeleninou. Vlastně byste hlavní chod už nemuseli mít, tak je sytá. Ovšem krom dobrého pocitu ve vás vzbudí zvědavost - „… když je takhle dobrá polívka, jaké musí být to další, co říkáte rodinko?!“ A je rozhodnuto. Lhostejno, zda to bude i to, co zrovna není vaším hlavním tématem na talíři, objednáte si další.
Tým v kuchyni má docela jasno, jak to či ono připravit tak, aby byl spokojen každý jeden z desítek a desítek strávníků. Nepřeokořenit ani zůstat u závodkově „vodové“ plochosti, umně zkombinovat suroviny do patru lahodícího finále.
Kuřecí steak, kdy maso efektně „oddietní“ báječná omáčka a oživí svěží čerstvý bylinkový salát, zachutná i tomu, kdo má k drůbeži jistou zdrženlivost.
Vedle vstřícného personálu, kdy číšník i servírka mají se zvídavými klienty nebeskou trpělivost a pohodu v lokále koření nakažlivými úsměvy vás patrně zaujme ještě něco. Jste v bramborářském kraji, není tedy náhoda, když brambory coby příloha jsou tak znamenité, že byste je bez mrknutí zkonzumovali samotné!
Potom už jen některé z humpoleckých piv na čepu a plni dobré nálady můžete vyrazit do malebného okolí potěšit i ducha.
Konferenční hotel Luna, Kouty 87, Kouty 584 01
tel.: +420 569 738 800, e-mail: recepce@hotelluna.cz, https://hotelluna.cz
otevřeno: Po – Ne 9.00 - 22.00 (po dohodě je možná i snídaně od 8.00)