Hotelová restaurace PRIMAVERA Hotel & Congress

Hotelová restaurace PRIMAVERA Hotel & Congress

Na okraji města, ale přece jen ještě v jeho objetí nabízí netradiční kongresový hotel Primavera netradiční prožitek v tamní restauraci. Zvláštní interiér, kde určitou uniformitu rozbíjejí efektní nápady designu. Široký záběr kuchyně, v jehož mantinelech má ta naše česká své místo, jako třeba už neodmyslitelná hovězí svíčková. Správně ošetřené pivo – jak jinak než plzeňské – a vstřícnost perzonálu, vše je zárukou toho, že návštěva zde vám zůstane dlouho v paměti.


Lokací, zvláštním charakterem „dvojdomé“ stavby i svým způsobem originální řešení interiéru propůjčuje restauraci ojedinělou atmosféru.
Ač ve městě, díky nevelkému poli za stavbou a jakémusi remízku se řekou v údolíčku pod ní, působí celý hotel tak trochu venkovským dojmem. Ovšem sama restaurace nabízí atmosféru zcela současnou. Rozsáhlá plocha, kde řada boxů dává hostu pocit soukromí, jinde zase početné tabule podporují kolektivní návštěvnost.  Dodání útulnosti novodobému mobiliáři pomáhají působivé detaily. Třeba přiznané vedení vzduchotechniky pod stropem je vymalováno krajinnými efekty, stejně jako poetické detaily maleb v rozích stropu haly.

                          

                          


Protože jde o kongresový hotel, mohl by nastat problém se vstupem pro „ulici“. Ovšem neděje se to nijak často, a přestože se kongresy střídají současným až běsným tempem příchozí host zde najde vždy dveře otevřené. A je to dobře, tamní kuchyně je totiž tím, co umocňuje dobrý pocit z návštěvy. Pracuje s plnohodnotnou nabídkou, je tedy nač se těšit.

                          

                          


Třeba taková gulášová polévka. Vydatná s chutěmi kořením exponovanými na maximum, hromadou masa drobně pokrájenými bramborami. Je vlastně stejně vydatná jako hlavní chody, takže buďte při sestavě menu opatrní. Mohlo by se stát, že ústřední téma oběda či večeře – ať je to třeba lehké marinované řezy z okouna nilského v bylinkách, teplý čočkový salát s kořenovou zeleninou, sušenými rajčaty a kapary – budete po gargantuovské porci gulášovky je těžko zvládat. I když, po hovězích líčkách na víně a kořenové zelenině a petrželových špeclích bývají talíře zhusta jako vylízané.
Restaurace nabízí mnoho tváří. Ať poklidnou v mezidobí náporu kurzistů či při šumu hovorů u plně obsazených tabulí, perzonál si vždy ví rady a s espritem se postará abyste nestrádali. Můžete tedy z klidu svého boxu pozorovat, kterak bez zaváhání řeší přání leckdy zpovykaných frekventantů kongresu, mezi nimi pak s přehledem i ta vaše.
Takový přístup k „ulici“ není u kongresových hotelů příliš běžný, odváděný s výsostnou prací kuchyně a přehledem obsluhujících už vůbec ne.

PRIMAVERA Hotel & Congress centre, Nepomucká 1058/128, Plzeň 326 00
tel.: +420 378 020 500, e-mail: info@primaverahotel,cz, https://www.primaverahotel.cz
otevřeno:  Po – Pá 06.30 - 9.30 a 11.00 - 22.30,  So – Ne 07.30 - 10.00 a 11.00 – 22.30


Zdroje fotografií: stránky příslušných restaurací a autor

 

Autor: Milan Ballík