Tábor je mystickým městem. K bohatství dějinných událostí a spoustě památek se jako rovnocenný partner řadí i gastronomie. Z jídel doporučovaných značkou Czech Specials vytváří šéfkuchař v restauraci La Cave hotelu Dvořák odvážné, stále však populárnější současné kreace klasických českých receptur. Abyste tedy poznali komplexní dopad z návštěvy historického místa ve všech jeho aspektech, nemůžete La Cave z itineráře míst, jež chcete navštívit vynechat.
V Táboře, městě těhotném připomínkami slavné historie se stále více daří i nadstandardní gastronomii. Domovem jí je i La Cave, restaurace v někdejším ležáckém sklepě táborského pivovaru.
V restauraci samé pod siluetou zbytků věže hradu Kotnov se potkaly tři významné fenomény. Jedním z nich je gastronomie. Pod taktovkou Martina Pudila se zde odehrává každodenní představení tradiční české kuchyně. Ovšem v nevšedním svérázném pojetí současnosti.
Když se před vámi objeví dva válečky plněné trhaným drůbežím masem oděné v silné vrstvě těsta obaleného pro efekt ještě strouhankou, tonoucí v rezavé hladině estragonové omáčky vychucené estragonem a fenyklem, napadne vás nejprve, že se vrchní spletl. „… tohle přece není slepice!!!“, řeknete si patrně. Nic na to nedejte a pusťte se do jídla. Hned poznáte, jak moc je to české. Na patře se vám proženou všechny chutě slepice na paprice. Ovšem paprika je zauzená, projev estragonu patřičně důrazný a celek opravdu kopíruje základ kuřete na paprice. S tím, že spirálu chutí v optimálním souznění kuchař vypointuje až k samé hranici jejich intenzity. Takto připravená krmě je díky tomu snadno čitelná a soubor i řazení sledu komponent neomylně potvrzují původ receptu. Pochopíte i to, proč na talíři chybí příloha. Vepřovou krkovicí sous-vide, pyré z pečeného celeru, kadeřávek a bramborové šišky ve zdejším podání zase kuchař dokazuje, naši příchylnost k vepřovému. Oprávněně. Jemné koblížky s nugátem, vanilkovo-rumová omáčka a maková oplatka celkový dojem z večeře jen pečetí.
Tyto a vlastně všechny další receptury takto ustrojené, navíc v působivé atmosféře hlubin efektně upraveného sklepení potvrzují barevnost naší kuchyně. Navíc tím, že hotel je kongresově zaměřen a projdou jím i stovky a stovky cizinců, pomáhá to české gastronomii k návratu na výsluní. La Cave je místem, které není radno minout bez povšimnutí.
Restaurant La Cave LH Hotel Dvořák
Hradební 3037, Tábor 390 01
tel.: +420 601 165 855, e-mail: lhdvoraktabor@lhdvoraktabor.cz
https://www.lhdvoraktabor.cz
otevřeno: Ne – St 18:00 - 22:00, Čt – So 12.30 - 15.00 a 18. - 22.00
V restauraci samé pod siluetou zbytků věže hradu Kotnov se potkaly tři významné fenomény. Jedním z nich je gastronomie. Pod taktovkou Martina Pudila se zde odehrává každodenní představení tradiční české kuchyně. Ovšem v nevšedním svérázném pojetí současnosti.
Když se před vámi objeví dva válečky plněné trhaným drůbežím masem oděné v silné vrstvě těsta obaleného pro efekt ještě strouhankou, tonoucí v rezavé hladině estragonové omáčky vychucené estragonem a fenyklem, napadne vás nejprve, že se vrchní spletl. „… tohle přece není slepice!!!“, řeknete si patrně. Nic na to nedejte a pusťte se do jídla. Hned poznáte, jak moc je to české. Na patře se vám proženou všechny chutě slepice na paprice. Ovšem paprika je zauzená, projev estragonu patřičně důrazný a celek opravdu kopíruje základ kuřete na paprice. S tím, že spirálu chutí v optimálním souznění kuchař vypointuje až k samé hranici jejich intenzity. Takto připravená krmě je díky tomu snadno čitelná a soubor i řazení sledu komponent neomylně potvrzují původ receptu. Pochopíte i to, proč na talíři chybí příloha. Vepřovou krkovicí sous-vide, pyré z pečeného celeru, kadeřávek a bramborové šišky ve zdejším podání zase kuchař dokazuje, naši příchylnost k vepřovému. Oprávněně. Jemné koblížky s nugátem, vanilkovo-rumová omáčka a maková oplatka celkový dojem z večeře jen pečetí.
Tyto a vlastně všechny další receptury takto ustrojené, navíc v působivé atmosféře hlubin efektně upraveného sklepení potvrzují barevnost naší kuchyně. Navíc tím, že hotel je kongresově zaměřen a projdou jím i stovky a stovky cizinců, pomáhá to české gastronomii k návratu na výsluní. La Cave je místem, které není radno minout bez povšimnutí.
Restaurant La Cave LH Hotel Dvořák
Hradební 3037, Tábor 390 01
tel.: +420 601 165 855, e-mail: lhdvoraktabor@lhdvoraktabor.cz
https://www.lhdvoraktabor.cz
otevřeno: Ne – St 18:00 - 22:00, Čt – So 12.30 - 15.00 a 18. - 22.00