Drink v osmnáctém patře aneb pohlednice z Horizontu

Drink v osmnáctém patře aneb pohlednice z Horizontu

Emoce, které provázely stavbu hotelu v Peci pod Sněžkou před více než čtyřiceti lety už dávno vychladly. Dnes je výšková budova Hotelu Horizont majákem vysoké kvality pohostinských služeb ve vyhlášeném centru nejvyššího českého pohoří.


Z velké části je to zásluhou tamní gastronomie. Ta si od roku 1994, kdy hotel získala akciová společnost Regata Čechy, neustále drží vysoký standard. 
 
horizont2.jpg     horizont5.jpg

Vysokou laťku kuchyni nastavil hned v roce 1994 šéfkuchař Jiří Švestka a držel ji více než dvacet let. Aby kontinuita zůstala zachována, převzal od něho šéfovskou čepici jeho syn, také Jiří. Ten na vybudovaném základě pokračuje dodnes. Páteř jeho nabídky tvoří klasické české receptury s akcentem na krkonošský region a využití tamních zdrojů surovin. Při bohatých večeřích v restauraci Bohemia najdete na pultech vždy nějakou veleznámou hotovku, ať je to znojemská hovězí pečeně, kuře na paprice nebo nepostradatelná svíčková. Také pečená masa, drůbež, zapékané těstoviny a já nevím, co všechno dalšího… Na své si přijdou i vegetariáni, milovníci sladkého, zkrátka nepřijdou ani děti. Stejně hojné a pestré jsou zde i bufetové snídaně, na které sem často zavítají i hosté „z ulice“. 
 
horizont9.jpg     horizont7.jpg

Café a restaurant předkládá na à la carte menu vedle české navíc škálu krmí z rejstříku mezinárodně osvědčených kuchyní Evropy. Tygří krevety grilované s bylinkami, sušenými rajčátky a česnekem, například. Chybět však nemůže tradiční Krkonošské kyselo z chlebového kvásku. Milovníci sladkého tu objeví kynutý borůvkový knedlík s borůvkovou omáčkou posypaný strouhaným tvarohem. 
 
horizont6.jpg     horizont12.jpg

Nejčastější objednávkou je však Krakonošův oheň. Nudličky z vepřové panenky restované s cibulí, doplněné smetanou a chilli, s bramboráčky a restovanou chilli papričkou. 
 
horizont10.jpg     horizont17.jpg

Pominout nesmíte ani osmnácté patro a tamní bar Sky Club 18. Kreativní barmani vás strhnou svým nadšením a s invencí připravenými koktejly. 

Jiří Švestka junior tak vnímavě uchopil odkaz svého otce a vdechl mu potřebnou infuzi současných trendů. Což ve finále znamená jedno: nepřemýšlejte dlouho a do Pece pod Sněžkou se vydejte na první dobrou. Hotel Horizont za to jistě stojí. Osmnáctiposchoďová věž se Sněžkou v zádech a věncem krkonošských hřebenů kolem. Mimořádná lokace uprostřed jedinečného skiareálu. Řada restauračních zařízení s mnoha možnostmi labužnického vyžití v nitru i okolí budovy. To všechno a ještě mnohem víc skýtá hostům Hotel Horizont v Peci pod Sněžkou. Místo, kde si aktivně odpočinete, znamenitě si pochutnáte a úžasně se zrelaxujete. Tak nad čím dále přemýšlet...

Hotel HORIZONT
Velká Pláň 141, Pec pod Sněžkou  542 21
tel.: +420 499 861 222, e-mail: hotel@hotelhorizont.cz
www.hotelhorizont.cz
Otevřeno: Bohemia restaurant Po – Ne 7.00 - 10.00 a 18.00 – 20.30
Horizont café a restaurant Po – Ne 8.30 - 24.00
Sky club 18 Po – Ne 19.00 - 01.30


Autor: Milan Ballík