Stačí zabočit z hlavní třídy do úzké Truhlářské ulice a vydat se do její hloubi. Tam v budově Hotelu Grand Majestic narazíte na restauraci Atrium. Jakkoliv je interiér designován v parametrech třetího milénia, kuchyně z velké části představuje to nejlepší z naší tradice. Přes ryby, drůbež až ke zvěřině. Kančí na šípkové omáčce patří k největším magnetům. Celou procházku zlatým fondem české kuchyně můžete zakončit rovněž tradičním jablečným závinem s ořechy a vanilkovým krémem.
Sám vstup do honosné haly hotelu Grad Majestic v Truhlářské ulici restauraci vám může způsobit jistou stísněnost, dokud neobjevíte vchod do vlastní restaurace. Je rozlehlá a zařízená pro potřeby hotelového provozu. Má však jednu poutavou atrakci - komorní salonek o pár místech. Čtyři skleněné stěny i strop navozují poněkud zvláštní „skleníkovou“ atmosféru. Jednoduchý až strohý mobiliář, zpočátku tedy nic moc emocí. Ty se objeví jako by vypadly z jídelního lístku na stole, až když jej otevřete.
V nabídce kuchyně patří k nejčetnějším segment české klasiky. Pestrý výběr slibuje vysoký gastronomický zážitek jak tuzemským, tak zahraničním hostům.
První lžíce hovězího consommé s kořenovou zeleninou a masem z květové špičky potom obrátí všechnu pozornost k talíři. Silný vývar se slušnou porcí masa s pevnou zeleninou v optimálním poměru dává jasný signál: zde se bude jíst víc než dobře. Ostatní položky na lístku to jen potvrzují. Jako kančí kýta s šípkovou omáčkou a kaštanovým knedlíkem! Maso se stále ještě patrným odérem divočiny s mírně navinulou omáčkou splyne na patře v jedinečný dojem. Divoká příchuť u divočáků dílem mizí, dávají totiž přednost žíru obilí a kukuřice na polích před pracným hledáním žaludů. Což většina konzumentů vlastně vítá. Knedlík je pevný, s vlastní zajímavou chutí. Dá se tedy pozřít i nenasáklý a není to vůbec špatné sousto. Maso potom se s omáčkou dosyta pomazlí. Celek tak jistě dokáže překvapit až uchvátit i cizince, kteří mají se zvěřinou doma svou zkušenost. V nabídce jsou i čerstvé saláty z u nás pěstovaných komponent, nezbytné burgery a samozřejmě jedinečná drůbež. Staročeská pečená kachna, bramborové lokše a kedlubnové vinné zelí, třeba. Pod vlivem umu zdejšího kuchařského týmu si tak na počáteční rozpaky při příchodu už ani nevzpomenete.
Atrium Restaurant - Grand Majestic Hotel Prague
Truhlářská 16, Praha 110 00
tel.:+420 211 159 100, e-mail: reception@hotel-grandmajestic.cz
https://www.hotel-grandmajestic.cz
otevřeno: Po – Ne 12.00 - 22.00
V nabídce kuchyně patří k nejčetnějším segment české klasiky. Pestrý výběr slibuje vysoký gastronomický zážitek jak tuzemským, tak zahraničním hostům.
První lžíce hovězího consommé s kořenovou zeleninou a masem z květové špičky potom obrátí všechnu pozornost k talíři. Silný vývar se slušnou porcí masa s pevnou zeleninou v optimálním poměru dává jasný signál: zde se bude jíst víc než dobře. Ostatní položky na lístku to jen potvrzují. Jako kančí kýta s šípkovou omáčkou a kaštanovým knedlíkem! Maso se stále ještě patrným odérem divočiny s mírně navinulou omáčkou splyne na patře v jedinečný dojem. Divoká příchuť u divočáků dílem mizí, dávají totiž přednost žíru obilí a kukuřice na polích před pracným hledáním žaludů. Což většina konzumentů vlastně vítá. Knedlík je pevný, s vlastní zajímavou chutí. Dá se tedy pozřít i nenasáklý a není to vůbec špatné sousto. Maso potom se s omáčkou dosyta pomazlí. Celek tak jistě dokáže překvapit až uchvátit i cizince, kteří mají se zvěřinou doma svou zkušenost. V nabídce jsou i čerstvé saláty z u nás pěstovaných komponent, nezbytné burgery a samozřejmě jedinečná drůbež. Staročeská pečená kachna, bramborové lokše a kedlubnové vinné zelí, třeba. Pod vlivem umu zdejšího kuchařského týmu si tak na počáteční rozpaky při příchodu už ani nevzpomenete.
Atrium Restaurant - Grand Majestic Hotel Prague
Truhlářská 16, Praha 110 00
tel.:+420 211 159 100, e-mail: reception@hotel-grandmajestic.cz
https://www.hotel-grandmajestic.cz
otevřeno: Po – Ne 12.00 - 22.00